'Aanpak team Jeugd voorbeeld voor anderen'

26043

De Jeugdhulp van de gemeente Brunssum kan als voorbeeld dienen voor andere gemeenten. Dat concludeert het Toezicht Sociaal Domein na een controle bij de gemeente. 

Vooral over de aanpak 1 Gezin, 1 Plan, 1 Regisseur is de inspectie van het Rijk te spreken. Deze aanpak blijkt goed te werken bij de 7 gevallen van huiselijk geweld die in de gemeente Brunssum werden gecontroleerd.

Vaak is er sprake van meerdere problemen in een gezin. Het team Jeugd van de gemeente werkt samen met andere instanties zoals maatschappelijk werk en zorgaanbieders. Tijdens het traject blijft het team de regie over de zaak houden.

Mede door deze aanpak krijgt de gemeente van de Toezicht Sociaal Domein de beoordeling goed. Wethouder Servie L' Espoir is blij met het resultaat. Hiervoor is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de organisatie en uitvoering van de lokale hulpverlening voor kind en gezin. 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019