Adviseur ziet geen propleem in tolheffing

24976 Een belangrijke adviseur van het Europees Hof van Justitie ziet geen discriminatie in de tolheffingsplannen van Duitsland. Oostenrijk en Nederland hebben een zaak aangespannen tegen het invoeren van de zogenaamde maut.

Zij vinden dat de plannen discriminerend zijn voor buitenlandse automobilisten. Duitse autobezitters zouden via een regeling gecompenseerd worden op hun motorrijtuigenbelasting.

Volgens de adviseur is niet aangetoond dat buitenlandse automobilisten daadwerkelijk worden benadeeld. Duitsers hebben bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om een vignet voor korte termijn te kopen.

Vanaf de herfst zou Duitsland willen beginnen met het heffen van de tol. Voor bedrijven en bewoners van de grensregio vormen de tolplannen een extra belemmering.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019