Archeologische vondsten op bedrijventerrein

25646

Op het te ontwikkelen bedrijventerrein Rode Beek zijn meerdere bijzondere archeologische vondsten gedaan. Op het terrein op de grens van Schinveld en Brunssum werden onder andere restanten uit de ijzertijd gevonden.

Volgens archeologe Hilde Vanneste worden er niet vaak restanten gevonden van een nederzetting uit de tijd van vóór de Romeinen. Verder zijn er ook nog voorwerpen uit een nog ouder tijdperk uit de grond gehaald, weet de Limburgse krant te melden. Uit de steentijd zijn voornamelijk stenen voorwerpen gevonden. Deze moeten meer duidelijkheid geven over hoe de mensen in die tijd hier leefden.

Een andere belangrijke vondst is een landweer uit de late middeleeuwen. Parallel aan de landweer zijn karrensporen aangetroffen. Eerder werd al een landweer gevonden die van Duitsland via Onderbanken en Brunssum liep. Deze verdedigingswal lijkt echter geen deel uit te maken van de nu gevonden landweer.

Het archeologisch onderzoek dat al in 2011 van start ging is afgerond. Over de vondsten wordt een rapport gemaakt.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019