Beëdiging nieuwe leden Limburgse Jagers

26377

Op de markt in Kerkrade werden woensdag de nieuwe militairen van de Limburgse Jagers beëdigd. Zij maken nu deel uit van het 42e Pantserinfanteriebataljon.

Deze traditionele en bijzondere gebeurtenis vond vroeger altijd in besloten kring plaats op één van de militaire kazernes. De Limburgse Jagers kiezen al enkele jaren ervoor om dit in het openbaar te doen, in een Limburgse plaats. Op deze manier wil het regiment de bijzondere band tussen het legeronderdeel en de provincie Limburg uitdragen.

Dit jaar is gekozen voor de Markt in Kerkrade. De nieuwe Limburgse Jagers legden daar woensdag de eed of belofte af op hun regimentsvaandel.

De nieuwe burgemeester van Kerkrade, Petra Dassen, legde na een korte toespaak een krans ter nagedachtenis aan de gevallen militairen van het korps.

Aansluitend kon het aanwezige publiek een kijkje nemen in de verschillende pantserwagens.

Kijk hier voor een fotoverslag van de beëdiging van de Limburgse Jagers in Kerkrade >>

 

26376 foto © ZO-NWS | Ria Gerards

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019