Boek over man die lichaam dode moeder verstopte

22624

De Amsterdamse schrijver Joris van Casteren heeft een boek geschreven over Piet van der Molen. De man hield het lijk van zijn moeder zo'n twee en een half jaar verborgen in hun woning in Oirsbeek. 

Tijdens het schrijven leerde de auteur de Oirsbekenaar aardig goed kennen, zo laat hij aan dagblad De Limburger weten. 'Het gedrag van de man is te verklaren door een gestoorde manier van opgroeien. Zijn moeder mocht na de geboorte van Piet geen kinderen meer krijgen en daarom werd de man als een prins grootgebracht en beschermd.' In het boek komen enkele aspecten van Van der Molen aan het licht. 

In december 2015 kwam het verstoppen van het lichaam aan het licht. Buurtbewoners maakten zich zorgen omdat zij de vrouw niet meer zagen. Piet heeft altijd volgehouden dat het de laatste wens van zijn moeder was. De rechter oordeelde echter anders en zag het geld als motief om het overlijden te verdoezelen.

De 65-jarige man werd veroordeeld tot een half jaar cel en van de onterecht ontvangen AOW, pensioen- en bijstandgelden moet hij 40.000 euro terugbetalen.

Piet van der Molen en zijn advocaat zijn tegen de uitspraak in hoger beroep gegaan. Zij vonden een taakstraf van 240 uur meer op zijn plek.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019