Brunssum koopt bieb en krijgt Romboutscollege

20844

De gemeente Brunssum koopt het gebouw van het Romboutscollege aan de Schoolstraat. De gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met de aankoop voor ongeveer 800.000 euro. Met de koop van het gebouw wordt voorkomen dat het voortgezet onderwijs verdwijnt uit Brunssum.

Eigenlijk koopt de gemeente de bibliotheek in het gebouw. Die is voor bijna 800.000 euro gebouwd door LVO in opdracht van de gemeente. De school krijgt de gemeente er gratis bij.

Het Romboutscollege kampt al jaren met teruglopende leerlingenaantallen. De Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs, waartoe het Romboutscollege behoort, wilde de school in 2017 al sluiten. De gemeente wil dat met de aankoop voorkomen. Op de locatie wordt sinds dit schooljaar geen regulier mavo-havo-vwo pakket meer aangeboden, maar Compass-onderwijs, een compact en gepersonaliseerd traject voor leerlingen met mavo-havo-vwo advies. Rombouts krijgt deze onderwijsvorm als enige in Parkstad. Movare, een scholenkoepel voor basisonderwijs in Parkstad heeft aangegeven samen te willen werken.

De overname van het gebouw neemt de zorgen bij de gemeenteraad niet weg. Hoe lang voortgezet onderwijs in Brunssum blijft is afhankelijk van het succes van Compass. LVO verwacht dat er over een paar jaar 200 tot 250 leerlingen zitten. De eerste lichting dit jaar telde er 23.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019