Burgemeester Brunssum nog dit jaar bekend

26382

Nog dit jaar moet duidelijk worden wie de nieuwe burgemeester van Brunssum gaat worden. Dat heeft de Limburgse gouverneur Theo Bovens woensdag laten weten.

Woensdag kwam de gemeenteraad van Brunssum bij elkaar voor een extra gemeenteraadsvergadering over de profielschets van de toekomstige burgemeester. Zodra de vakantie voorbij is zal op 19 augustus in de staatscourant de vacature voor burgemeester in Brunssum bekend worden gemaakt.

Theo Bovens was blij met de breed opgestelde profielschets. Wel vond hij dat de gemeente best ambitieuzer mag zijn met de doelstellingen voor de gemeente. Duidelijk werd dat de gemeenteraad gaat voor een ervaren bestuurder die zo snel mogelijk in de gemeente komt wonen. Alleen op deze manier kan een band met de bevolking ontstaan.

Of het een man of vrouw is maakt niets uit ook de afkomst en de politieke kleur. Wel is belangrijk dat hij Duits en Engels spreekt en dialect verstaat. Uit de reactie van de gemeenteraadsfracties bleek volgens de gouverneur dat Brunssum eigenlijk op zoek is naar een jongere versie van Gerd Leers. Deze neemt nu enige tijd de burgemeesterstaken waar in Brunssum.

De gouverneur hoopt op veel sollicitanten, maar liet aan de raadsleden weten dat er op dit moment ook veel burgemeestersvacatures zijn. Nadat de sollicitatieperiode voorbij is maakt de gouverneur een voorselectie die hij overdraagt aan de vertrouwenscommissie. Deze gaat vervolgens gesprekken voeren met de kandidaten en uiteindelijk wordt de meest geschikte kandidaat via de raad voorgedragen aan de Kroon voor benoeming.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019