Bussen en treinen rijden niet wegens staking

25909

Wie op dinsdag 28 mei de deur uit moet kan beter niet rekenen op het openbaar vervoer. Tijdens een landelijke staking leggen werknemers in het streekvervoer hun werk neer voor één dag.

Zij staken voor een betere AOW en pensioen. Op 18 maart werd ook al door zo'n 40.000 mensen gestaakt. Omdat het kabinet nog steeds niet is ingegaan op de eisen van de vakbonden komen deze opnieuw in actie.

De vakbonden zagen graag dat de AOW-leeftijd bevroren wordt en dat de boete om eerder te stoppen wordt geschrapt. Ook moeten de pensioenen beter geïndexeerd worden. Daarnaast vinden de vakbonden dat de gevolgen van de overgang naar een nieuw pensioenstelsel opgevangen moeten worden. Bovendien moet het pensioen ook gelden voor zelfstandigen en mensen met een onzeker contract. 

Mensen moeten er dus rekening mee houden dat er op dinsdag 28 mei nauwelijks bussen en treinen zullen rijden.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019