Carnavalsdinsdag wordt 60e Hoej-geet opgelaten

25061

In Schinveld wordt op carnavalsdinsdag traditioneel de Hoei-geet opgelaten. Dit jaar al voor de 60e keer vanaf de Platz in Schinveld. 

De kartonnen 'geet mit ee gestrikt udder' wordt opgelaten door Nienke van der Meulen. Zij is dan met haar familie te gast in Schinveld omdat ze vorig jaar de kartonnen geit vond in haar woonplaats Beesd, iets ten zuiden van Utrecht. Naast het oplaten van de 'geet' is er ook weer de balonnenwedstrijd voor de jeugd.

De basisschoolkinderen kunnen vanaf 14.15 uur bij BMV de Sjinskoel gratis een ballon afhalen. In optocht lopen ze dan naar het Wilhelminaplein. Onderweg volgt de traditionele keuring van de geet door carnavalsgroep Julia. Na het zingen van het bekende Hoej-lied worden eerst de balonnen losgelaten en daarna de 'geet'.
 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019