Derby draait uit op verlies voor Roda JC

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 2/09/2019 om 07:29
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:30

Roda JC heeft zondagmiddag in Maastricht de derby tegen MVV met 1-0 verloren. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de tweede helft.

De scheidsrechter moest het duel vlak voor rust 5 minuten stilleggen wegens wangedrag van de MVV-supporters. Die ontvouwden een spandoek en gooiden bier naar Roda-speler Jordy Croux. De Belg kwam dit seizoen over van MVV.

De tweede helft verliep vooral rommelig met veel blessures. Slechts enkele minuten na rust kwam MVV op voorsprong. Serhat Kot knikte een voorzet vanaf de rechterflank langs doelman Muyters. Roda JC kreeg daarna een aantal mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Aanvoerder Daryl Werker had nog een fraaie kans uit een hoekschop, maar hij kopte de bal op de paal. Het aanvallende spel van Roda JC leverde uiteindelijk niets meer op.