Drugspand in Nuth terecht gesloten

25823

De toenmalige burgemeester van Nuth, Désirée Schmalschläger, heeft in 2017 terecht een woning in die gemeente gesloten. Dat heeft de Raad van State besloten.

In april 2017 werd in de woning 0,8 gram cocaïne gevonden. Ook werden een kleine hoeveelheid hasj en onder een matras 1.500 euro contant geld gevonden. De politie kwam de man op het spoor omdat hij voor een café in Heerlen werd betrapt op drugshandel. 

De man beweerde dat de gevonden drugs voor eigen gebruik waren en dat hij het geld in het casino gewonnen had. De burgemeester vond dat de woning in Nuth door de man als uitvalbasis werd gebruikt voor het dealen van drugs. De man stond bij de politie ook bekend als drugsdealer.

De man was het niet eens met de sluiting en stapte naar de rechtbank. Toen hij daar bot ving ging hij in hoger beroep bij de Raad van State. Ook het hoogste rechtsorgaan in Nederland is van mening dat de gevonden drugs voor verkoop bestemd waren en niet om zelf te consumeren. 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019