Erepenning voor Odile Wolfs

26355

Oud-burgemeester Odile Wolfs heeft maandagavond de erepenning van de gemeente Onderbanken in ontvangst genomen. Dat gebeurde in de raadzaal van het gemeentehuis in Schinveld.

Tijdens de laatste raadsvergadering van de gemeenteraad van Onderbanken werd Wolfs al verrast met het ereburgerschap van de gemeente. Echter de productie van de oorkonde en de bijbehorende erepenning namen nog enige tijd in beslag.

Deze versierselen kreeg Wolfs maandag alsnog uitgereikt in het bijzijn van de laatste gemeenteraad van Onderbanken. Waarnemend burgemeester Bas Verkerk van de gemeente Beekdaelen reikte de gouden penning, het draaginsigne en de bijbehorende oorkonde uit.

Voordat Wolfs in maart 2015 tijdelijk burgemeester werd in Onderbanken was ze gedeputeerde bij de provincie. Omdat er een fusie met Schinnen en Nuth zat aan te komen werd ze gevraagd om aan te blijven en als laatste het licht uit te doen in Onderbanken. Vanaf 1 januari maakt Onderbanken del uit van Beekdaelen.

Odile Wolfs is de tweede en laatste persoon die ereburger van Onderbanken is. De hoogste gemeentelijke onderscheiding werd eerder uitgereikt aan oud politicus Boy Goossens.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019