Fortuna bekert verder na derbyzege op Roda JC

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 28/10/2020 om 22:51
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:22

Fortuna Sittard heeft woensdagavond de derby in het Parkstad Limburg Stadion tegen Roda JC in het TOTO KNVB bekertoernooi met 0-2 gewonnen.

Het eerste wapenfeit van de avond kwam van Fortuna. Een vrije trap van Emil Hansson belandde al na drie minuten op het hoofd van Sebastian Polter, maar de Duitse spits kopte de bal net naast. De Sittardenaren bleven druk uitoefenen op de Kerkraadse defensie en met succes. In de zevende minuut vloerde Stefano Marzo Fortunees Zian Flemming in het strafschopsgebied. Polter schoot overtuigend raak en zette de ploeg van Hofland op voorsprong: 0-1.

Fortuna bleef in de openingsfase druk zetten, waardoor het snel op de helft van de tegenstander in balbezit kwam. Even later was het Polter die de bal over de Roda-verdediging lepelde en Zian Flemming  oog in oog zette met Roda-doelman Miguel Santos. Ook Flemming bleef koeltjes en verdubbelde de score in de twaalfde minuut: 0-2.

Kort na de 0-2 leek de thuisploeg weer terug in de westrijd te komen, waar alles en iedereen zich verslikte in de twintigste minuut bij een voorzet van Stefano Marzo. Twee Roda JC’ers inclusief Fortuna-doelman Yanick van Osch raakten de bal niet aan.

Na de 0-2 nam de druk van Fortuna af en kwam de ploeg van Jurgen Streppel meer aan voetballen toe. Toch bleven echte kansen uit voor Roda. Na de rust begonnen de Sittardenaren weer met pressievoetbal zoals in het eerste kwartier. Fortuna kreeg weer kansen, maar Rota en Polter lieten het achterwege om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien.

In de 72e minuut kreeg Roda JC een grote kans om terug in de wedstrijd te komen. Door een foute kopbal van Smeets breken de Kerkradenaren via de rechterflank uit. Pflücke is dan randje zestien het eindstation, maar de middenvelder schoot de bal over het doel van Van Osch.

Een kwartier voor tijd gooit Streppel het roer om, om nog aanspraak te kunnen maken op de volgende ronde zette hij zijn laatste drie wissels in, nadat Keulen en Goppel in het veld kwamen voor Absalem en Serrarens. Klaasen, Dunkwu en Bouchouari vervingen Bakker, Pflücke en Croux. Niet veel later paste ook Hofland een wissel toe en maakte Mats Seuntjens plaats voor Lisandro Semedo. De omzettingen van Streppel mochten niet baten. De Sittardenaren kwamen niet meer in gevaar en bekeren verder.