Fortuna door naar kwart-finale KNVB

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 20/12/2018 om 11:41
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:35

Fortuna Sittard is erin geslaagd om de kwart-finales van de KNVB-beker te bereiken. In Sittard werd woensdagavond Cambuur Leeuwarden geklopt met 2-1.

De ploeg uit Sittard begon sterk aan de wedstrijd en had 19 minuten nodig om op voorsprong te komen. Vleugelspeler Lisandro Semedo wist met een schot van afstand doelman Xavier Mous te verrassen. De Friezen probeerden terug in het spel te komen met enkele hoge ballen richting het doel van Fortuna.

Na de rust was het wederom Fortuna dat druk zette op zoek naar een tweede treffer. Na meerdere kansen en een afgekeurde goal was het uiteindelijk Lazaros Lamprou die met een kopbal de 2-0 voor Fortuna scoorde.

Na een rode kaart voor de keeper van Fortuna kon Cambuur meer druk zetten en in de slotfase wist de Friese ploeg toch nog te scoren. Daarna ging de deur op slot en speelde fortuna de wedstrijd goed uit en verzekerde zich zo van een plek in de volgende ronde om de KNVB-beker.