Fortuna laat eerste competitiezege in en tegen FC Emmen glippen

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 18/10/2020 om 21:50
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:22

Fortuna Sittard heeft in de Eredivisie zondagavond de eerste overwinning uit handen gegeven. De ploeg van trainer Kevin Hofland leidde op bezoek bij FC Emmen bij rust met 0-2, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2.

Hoewel de beginfase voor de Emmenaren was, lukte het de Sittardse gasten om als eerste te kunnen juichen. De boomlange Sebastian Polter schoot de openingstreffer na een klein half uur tegen de touwen. De Fortunezen waren nog nauwelijks bekomen van deze blijdschap of de handen konden weer de lucht in.

Lisandro Semedo toverde met  zijn voeten en krulde het leer keurig tegen het net (0-2), waardoor de gasten uit Zuid-Limburg - die tot de theepauze nog een aantal mogelijkheden kregen - op rozen de rust in gingen. Maar die prima voorsprong werd in het eerste kwartier na rust teniet gedaan.

Eerst scoorde Nicolai Laursen de aansluitingstreffer voor de gastheren en even later zette Michael de Leeuw op het scorebord: 2-2. Vlak voor tijd werd nog een doelpunt van invaller Emi Hansson wegens buitenspel afgekeurd.