Fortuna onderuit tegen Vitesse

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 29/10/2018 om 11:44
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:36

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag verloren van Vitesse. Het werd in het Geldredome in Arnhem 2-1.

Voor de wedstrijd tegen de Arnhemse ploeg moest de Sittardse trainer René Eijer de nodige wijzigingen doorvoeren. Goalgetter Andrija Novakovich kampte met een blessure en ook Lisandro Semedo begon op de bank.

Al snel bleek dat het niet de dag van de Sittardenaren zou worden. Vitesse was te sterk en al na 12 minuten keek Fortuna tegen een achterstand aan. In de eerste helft kwam Fortuna amper aan de bal. Toch wisten de Sittardenaren op slag van rust onverwacht de gelijkmaker te scoren.

In de tweede helft schakelde een getergd Vitesse een tandje bij en voerde de druk op. Toen de verdediging van Fortuna de bal niet goed weg kreeg profiteerde Matúš Bero. Met een halve omhaal zorgde hij voor de 2-1. Fortuna staat nu op de 14e plaats in de Eredivisie.