Fortuna verliest ook met man meer van Feyenoord

Laatst bewerkt op 24/11/2020 om 13:15

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag in Sittard met 1-3 verloren van Feyenoord.

De wedstrijd kende een boeiende eerste helft met een spectaculaire openingsfase. De Fortunezen kwamen als een speer uit de startblokken, want na 33 seconden opende Zian Flemming al de score in Sittard. Een lange bal van de Rotterdammers werd door Fortuna uitverdedigd, waardoor Tesfaldet Tekie zijn collega met één pass voor het doel van Feyenoord kon zetten.

Feyenoorder Bryan Linssen kreeg in de eerste tien minuten veel ruimte van rechter vleugelverdediger Martin Angha. Steven Berghuis zag dat en bediende Linssen, die de bal op zijn beurt terug kopte naar Nicolas Jorgensen. De Deense spits liet de kans echter onbenut. Zijn poging werd gepareerd door Fortuna-doelman Yanick van Osch. Niet veel later deed zich bijna exact dezelfde situatie voor. Linssen kopte wederom de bal terug op een ploegmaat, maar deze keer miste Orkun Kökcü.

Dat was ook het laatste wapenfeit van Kökcü in Sittard. De middenvelder was zijn frustraties niet de baas toen hij het duel aanging met verdediger Roel Janssen en een smerige overtreding beging. Scheidsrechter Dennis Higler twijfelde geen moment en stuurde de Feyenoorder met rood van het veld.

In de veertiende minuut waren het de vingertoppen van Nick Marsman, die ervoor zorgden dat Fortuna de vroege voorsprong niet verdubbelde. Een kiezelhard afstandsschot van Mats Seuntjes belandde via de keeper op de lat. Na de rode kaart van Feyenoord lieten de Rotterdammers steeds vaker van zich horen. Weliswaar via hoekschoppen en afstandsschoten, maar dat leverde wel de gelijkmaker op. De Argentijnse Verdediger Marcos Senesi knalde de bal van zo’n twintig meter in de kruising: 1-1.

Na de gelijkmaker liet Fortuna zich steeds meer terugdringen en kwamen de Rotterdammers vlak voor rust op voorsprong. Fortuna-verdediger Martin Angha had een zware middag en dat zag ook de ploeg van Dick Advocaat. De Rotterdammers zorgden voor veel gevaar vanaf de linkerzijde van het speelveld. Linssen die de bal sluw voor zich uit tikte het zestienmetergebied in, werd in de 46ste minuut lichtjes aangeraakt door Angha, waarna Higler de bal op de stip legde. Berghuis stuurde Van Osch de verkeerde hoek in: 1-2.

De tweede helft kende een beduidend mindere amusementswaarde dan de eerste. Echter was het Fortuna dat dichtbij de gelijkmaker kwam. De Duitse spits Sebastian Polter verzuimde te scoren na een harde voorzet van de opgekomen linksback George Cox. Fortuna probeerde in de slotfase een gelijkmaker te forceren, maar de ploeg van Sjors Ultee kwam niet meer tot scoren. In de 89e minuut mocht Berghuis zelfs opnieuw een strafschop nemen na een domme overtreding van Jorrit Smeets. De international zette met zijn negende doelpunt van het seizoen de eindstand op het scorebord: 1-3.

Fortuna blijft hekkensluiter in de Eredivisie en mag volgende week in Arnhem tegen Vitesse opnieuw op zoek gaan naar de eerste zege van dit seizoen.