Fortuna verliest vanwege strafschoppen

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 31/03/2019 om 09:15
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:33

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond met 3-2 verloren van Willem II. Drie strafschoppen deden Fortuna in Tilburg de das om.

Fortuna kwam na een half uur op voorsprong via Novakovich na een vrije trap. Even leek tussenkomst van de VAR daar mogelijk nog verandering in te brengen, maar de scheidsrechter had geen verbinding met de VAR in Zeist.

Pogingen van Willem II om de stand gelijk te zetten strandden telkens in de handen van de Fortuna-keeper. Vlak voor rust kreeg Fortuna de eerste strafschop te verwerken na een fout van Balic: 1-1.

Na rust zette Branislav Ninaj Fortuna opnieuw op voorsprong. De vreugde was echter maar van korte duur toen een tweede strafschop volgde. In de 61e minuut volgde de derde strafschop.

Fortuna bleef fel in de wedstrijd en zette alles op alles om te scoren. Dat lukte echter niet meer.