Gemeente en provincie voeren druk vliegenoverlast op

25689

De gemeente Brunssum en de provincie gaan strenger optreden tegen recylclingbedrijf TPD uit Brunssum. Ze hebben het bedrijf laten weten dat er een preventieve last onder bestuursdwang opgelegd wordt vanwege de vliegenoverlast.

Als het bedrijf, dat plastic opslaat in de buitenlucht aan de Kranenpool en in een loods aan de Boschstraat, vliegen- en stankoverlast blijft veroorzaken, volgen er juridische stappen en wordt het gesloten.

Dat is de uitkomst van een spoedoverleg donderdag tussen gedeputeerde Eric Geurts en waarnemend burgemeester Gerd Leers van Brunssum. "Onze bewoners hebben lang genoeg geduld had, lang genoeg gewacht op een goede oplossing. Zeker met een periode van mooi, warm weer voor de boeg, is dit geduld nu op. Het is nu tijd voor doortastende maatregelen, voor stappen die leiden tot echte oplossingen. Dat gaat nu ook gebeuren”, zegt Leers.

Diverse Brunssumse wijken gingen afgelopen jaar gebukt onder de vliegenoverlast. Uit onderzoek bleek die afkomstig van de opslag van recycle plastic aan de Kranenpool. Dat plastic was vervuild met etensresten en dat leidde tot een vliegenplaag.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019