Gemeenten waarschuwen voor onnodige kosten door bedrijven

31666

De gemeenten Brunssum en Beekdaelen waarschuwen inwoners voor bedrijven die helpen bij het aanvragen van een uittreksel van de gemeente. Mensen kunnen daarvoor het beste direct bij de gemeente terecht. 

Er zijn diverse bedrijven die deze diensten aanbieden. Zij vragen daarvoor extra geld. Die kosten kunnen oplopen tot meer dan het dubbele. Buiten het feit dat inwoners meer betalen, duurt het ook langer voordat men daadwerkelijk in het bezit is van de documenten.

Eerder waarschuwden de gemeenten al voor websites die geld vroegen voor het maken van een afspraak bij de gemeente.  De gemeenten benadrukken dat het maken van een afspraak altijd gratis is. Voor de uittreksels uit bijvoorbeeld het geboorteregister en bevolkingsregister moeten wel leges betaald worden.

weerfoto november

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019