Gemeentewapen en vlag voor Beekdaelen

26322

De gemeente Beekdaelen heeft een eigen gemeentewapen en -vlag. Het ontwerp werd donderdag tijdens de raadsvergadering bekrachtigd.

De beeldmerken in de vlag en het logo zijn een verwijzing naar het verleden. De huidige gemeente was in het verre ververleden verdeeld over het Land van Valkenburg en de andere helft behoorde tot de grafelijke familie Huyn uit Amstenrade. Vandaar dat de leeuw van Valkenburg en de slang met dubbele kop ook nu weer deel uitmaken van de vlag en het gemeentewapen.

Volgens ontwerper René Vroomen hebben de drie groene golven meerdere betekenissen. Zo staan zij voor de drie voormailge gemeenten Onderbanken, Schinnen en Nuth. Daarnaast geven zij het groene karakter van de fusiegemeente weer. De golvende beweging slaat op beken die door het gebied stromen. 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019