Gewonde militair Schinveld blijkt bezopen Slowaak

28839

De militair die in Schinveld gewond werd gevonden, blijkt niet te zijn mishandeld maar had teveel gedronken en was daardoor gevallen. Dat laat een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) aan ZO-NWS weten.

"Wij hebben zijn verklaring opgenomen en verder onderzoek gedaan. Daaruit is gebleken dat deze Slowaakse militair teveel gedronken had en toen is gevallen", legt woordvoerder Marvin van der Eng van de KMAR uit. "Er is dus geen sprake van een mishandeling en verdachte die hierbij betrokken zou zijn geweest."

Volgens Van den Eng heeft de Slowaakse militaire leiding op het Navo-hoofdkwartier JFC in Brunssum, waar de betreffende militair werkzaam was, de man na dit incident per direct teruggestuurd naar zijn vaderland. "Deze man heeft zorg nodig, want je gaat natuurlijk niet zomaar met teveel drank op midden in de nacht rondlopen."

De militair werd vorige week donderdagmorgen rond 7.00 uur door wandelaars gevonden bij een fietspad aan de zijkant van het voetbalveld van Olympia Schinveld, het Burgemeester Adams sportpark. Hij had meerdere verwondingen onder meer aan zijn hoofd. Ook was hij tijdens de vondst niet aanspreekbaar en onderkoeld.
 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019