Herdenking Lancastercrew tijdens bevrijdingsfeesten

26123 De jaarlijkse herdenking bij het Lancaster monument in Schinveld is dit jaar op zondag 22 september. De herdenking werd eerder dit jaar eenmalig naar deze datum verschoven vanwege de bevrijdingsfeesten in Limburg.

De Australische ambassadeur Matthew E. K. Neuhaus is bij de herdenking aanwezig. Daarna bezoekt de ambassadeur ook de feestelijkheden in Brunssum.

Bij het monument aan de de Julianastraat 56a in Schinveld wordt de bemanning herdacht van de Lancaster die in de nacht van 14 op 15 juni 1943 in Schinveld neerstortte.

Vijf Australiërs overleefden de crash niet. Een Brit en een Canadees raakten bij het ongeluk zwaargewond. Zij werden door de Duitsers gevangen genomen, maar wisten beide de oorlog te overleven.

 

21893

Initiatiefnemer Hein Jansen bij het monument in de Julianastraat in Schinveld. foto © ZO-NWS | Anja Timmers

weerfoto augustus

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019