Hogere straf voor kraanmachinist uit Schimmert

25640

Een kraanmachinist uit Schimmert is in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur. Ook krijgt hij een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar. 

Dat is meer dan dat de man vorig jaar van de rechters in Maastricht had gekregen. De man werd toen veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Maastricht.

De ervaren kraanmachinist wilde in de ochtendspits van 5 april 2016 de Limburglaan in Maastricht oversteken met zijn Magni-kraanwagen. Doordat de uitschuifbare arm het zicht van de bestuurder ernstig belemmerde zag hij een op rood staand verkeerslicht en een 22-jarige scooterrijdster over het hoofd. Zij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht waar zij later overleed aan haar verwondingen.

Het gerechtshof vindt dat de man te weinig rekening heeft gehouden met het beperkte zicht op deze drukke kruising. Daarom viel de straf hoger uit. De eis van 240 uur van het OM vonden de rechters te hoog.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019