Honderden lammetjes geboren op Brunssummerheide

17365

Het is momenteel een drukte van belang in de Schaapskooi op de Brunssummerheide. Er zijn namelijk honderden lammetjes geboren, laat Natuurmonumenten weten.

Eerder werd al duidelijk dat veel Schoonebeker-schapen drachtig waren. De herders hebben dan ook de handen vol met de forse aanwas. 

Op de zondagen 17 en 31 maart staan de deuren van de Schaapskooi open voor kraamvisite. Van 11.00 tot 16.00 uur is het publiek welkom op de Lammetjesdagen op de Brunssummerheide. Rondom de Schaapskooi is dan vanalles te beleven, meldt de website van Natuurmonumenten.

Honden zijn niet welkom en ook voor zwangere vrouwen is de stal geen goede omgeving. Wie niet naar de Lammetjesdagen kan komen, kan de uitgebreide kudde al grazend op de Brunsummerheide bewonderen.

 

25129 foto © ZO-NWS | Natuurmonumenten

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019