Journalist wordt niet vervolgd

25347

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar de handelwijze van een journalist van dagblad de Limburger. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekend gemaakt.

De Gemeente Kerkrade had aangifte gedaan tegen de journalist nadat deze informatie uit een besloten vergadering naar buiten had gebracht. Uit het bestuderen van de bewakingsbeelden is volgens het OM geen strafbaar feit naar voren gekomen. Ook het naar buiten brengen van de informatie die hij in het gemeentehuis van Kerkrade hoorde is niet strafbaar. De journalist is namelijk niet gebonden aan een ambt- of beroepsgeheim.

Tijdens de besloten vergadering werd de sollicitaite van de nieuwe burgemeester van Kerkrade behandeld. Hier werd ook de naam van Ralf Krewinkel genoemd die op dat moment nog als burgervader van de gemeente Heerlen ziek thuis zat. De politiek in Heerlen was daar niet over te spreken, waarna Krewinkel opstapte.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019