Koninklijke onderscheidingen in Hulsberg

25929

Hub Speetjens en Maurice van Hoven hebben vrijdagavond in Hulsberg een koninklijke onderscheiding gekregen. Dat gebeurde tijdens het jubileumfeest van voetbalvereniging SV Hulsberg.

De 70-jarige Hub Speetjens is al jaren betrokken bij de club. Hij was onder andere bestuurslid, elftalleider en maakte ook deel uit van diverse commissies. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het onderhoud op het sportcomplex. Daarnaast is Hub ook zeer betrokken bij de carnaval. Zo was hij lid van de Raad van Elf van de Beumerwalders en is hij ook carnavalsprins geweest. Nu jureert hij al meer dan 20 jaar de optocht in Hulsberg. 

Maurice van Hoven is 66 jaar en is ook al meer dan 20 jaar nauw betrokken bij de activiteiten van de voetbalclub. Bijzonder is dat hij het persoon is dat normaal gesproken de koninklijke onderscheidingen aanvraagt namens de club. Hij was dan ook verrast dat hij nu zelf benoemd werd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Daarnaast was hij penningmeester, jeugdleider en ook hij had zitting in diverse commissies. De 66-jarige is nog regelmatig te vinden op het veld. Daar zwaait hij de vlag als grensrechter. Naast de voetbalclub was hij ook jarenlang betrokken bij de Katholieke Plattelands Jongeren. Op zijn werkplek wast hij voorzitter van de personeelsvereniging. Tevens was hij bestuurslid van peuterspeelzaal 't Peuterke en volleybalclub Vluco.

Beide heren zijn tevens betrokken bij de SVH Revue die traditioneel het carnavalsweekend inluidt.

 


Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019