Laatste overgebleven raadslid DO naar Vernieuwingsgroep

20635

Raadslid Hugo Raes van Democraten Onderbanken stapt over naar de Vernieuwingsgroep. Hij was nog het enige zittende raadslid van DO die nog geen nieuwe partij had voor de fusiegemeente Beekdaelen.

Als de fusie op 1 januari 2019 een feit is, dan houdt Democraten Onderbanken op te bestaan. Onlangs stapten Zus Sojovec en Jack Stevelmans over naar D66. Afgelopen zomer legde DO-wethouder Rodney Swelsen zijn functie neer om zich voor D66 te richten op de gemeenteraadsverkiezingen in november volgend jaar.

Hugo Raes zegt dat hij al langer bezig met zijn politieke toekomst vanaf de gemeentelijke fusie. "Het feit dat Democraten Onderbanken ophoudt te bestaan maakte deze keuze niet gemakkelijker. Ik geloof heel erg in lokale politieke partijen en na een aantal gesprekken heb ik besloten om volgend jaar weer mee te doen met de verkiezingen en zal ik kandidaat zijn voor de VernieuwingsGroep Schinnen", zo laat hij weten.

Het DO-raadslid was ook in gesprek met de VVD. Op veel punten was men het eens, maar in het Awacs-dossier lagen de standpunten te ver uiteen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019