Leuchter met Oranjevrouwen uitgeschakeld op EK

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 26/07/2019 om 06:55
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:31

Romeé Leuchter uit Schinveld is met haar team O19 uitgeschakeld op het EK in Schotland. De voetbalvrouwen verloren donderdag de halve finale met 3-1 tegen Duitsland.

Het team van Leuchter kwam na negentien minuten op achterstand en kon die achterstand in een matige eerste helft niet meer goed maken. Pas na rust kon Oranje gelijk maken. Romée Leuchter werd in de 75e minuut gewisseld.

Tien minuten voor het einde sloeg het noodlot toe. Duitsland kreeg een penalty en scoorde. Aangeslagen moesten de Nederlandse vrouwen in de slotfase nog een derde treffer incasseren.

Door het bereiken van de halve finale waren ze wel al verzekerd van deelname aan het WK onder 20 volgend jaar in Nigeria.