Monument Nicky Verstappen opnieuw beschadigd

25563

Het monument van Nicky Verstappen op de Brunssummerheide is wederom vernield. Vermoedelijk is er met een zwaar voorwerp tegen het stenen monument geslagen.

Het is niet voor het eerst dat het monument doelwit werd van vernielingen. In 2007 werden brieven achtergelaten en werden geplaatste bloemen vernield. In 2008 werden ook al stukken uit de steen geslagen. In 2013 werd het monument met verf beklad.

Nu zijn door een nog onbekende dader grote stukken uit de stenen zuil geslagen.

Nicky Verstappen verdween in augustus 1998 tijdens een kamp op de Brunssummerheide. Een dag later werd het lichaam van de jongen onder verdachte omstandigheden niet ver van het kamp aangetroffen. 20 jaar later kon mede dankzij een grootschalig dna-onderzoek en een klopjacht in het buitenland, buschcrafter Jos Brech in Spanje worden aangehouden.

De voormalig inwoner van Simpelveld moet zich nu voor de rechtbank verantwoorden voor ontvoering, misbruik en het doden van de toen 11-jarige jongen.

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019