Nieuwe locaties Archeo Route Limburg

29494

Brunssum, Simpelveld en Voerendaal zijn drie van de vijf nieuwe belevenislocaties van Archeo Route Limburg.

De overige nieuwe plekken zijn Herten-Ool en Swalmen-Asselt, waarmee de teller op 37 locaties komt.

De Archeo Route Limburg is een app die de archeologische vondsten in Limburg onder de aandacht brengt en visueel maakt. De plekken op de Archeo Route zijn te herkennen aan een stalen speer van ruim twee meter hoog.

De app geeft in Brunssum vanaf nu de ‘Middeleeuwse landweer’ weer. De speer is te vinden in het Schutterspark, op het terras van het Schuttershuske.

In Simpelveld verschijnt ‘De dame van Simpelveld’. Hierbij gaat het om drie sarcofagen van zandsteen die in de jaren dertig van de vorige eeuw werden gevonden in Simpelveld. De speer is geplaatst in het park bij een zitbankje.

‘Onder de kerktoren’ is de nieuwe aanwinst van de app in Voerendaal. Daar geeft de speer uitleg bij een geschrift uit 1049 waar voor het eerst de naam Voerendaal wordt genoemd. De speer bevindt zich in het centrum naast de kerk, in het met stenen belegde kleine park.

 

Weerfoto mei

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019