Onderzoek moordverdachte mogelijk niet openbaar

26392

Mondriaan moet meer transparantie geven in het behandelingstraject van Thijs Hermans. De drievoudig moordverdachte wist tweemaal te ontsnappen uit Vijverdal in Maastricht terwijl duidelijk was dat er meer aan de hand was.

Volgens dagblad De Limburger is het nog maar de vraag of de zorginstelling een eigen onderzoeksrapport openbaar maakt. Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd blijven deze zogeheten calamiteitenrapportages over het algemeen geheim.

De in Treebeek opgegroeide verdachte meldde zich na de dubbele moord op de Brunssummerheide met kleren onder het bloed bij de zorginstelling. De in Den Haag wonende student wist tot twee maal toe te ontsnappen. Eenmaal werd hij met schone kleding teruggebracht door zijn ouders. Pas bij de tweede ontsnapping werd de hulp van de politie ingeroepen. Uiteindelijk kon hij in Margraten worden aangehouden. 

Hermans blijft ontkennen dat hij de man en vrouw uit Heerlen en een vrouw uit Den Haag om het leven heeft gebracht. Eerder werd duidelijk dat hij voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum gaat. Dat onderzoek wordt pas uitgevoerd nadat hij volgende maand voor het eerst voor de rechter komt. 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019