VIDEO: 'Phoenix' moet Roda JC weer ambitieus maken

29488

De nieuwe ondernemersgroep Phoenix, bestaande uit: Stijn Koster, Roger Hodenius, Mercurius en Bert Peels willen Roda JC weer ambitieus maken.

Die ambitie sprak Bert Peels woensdag uit tijdens de persconferentie in het Parkstad Limburg Stadion.

De vertaling van de ambitie is meedoen in de top van de Eerste divisie. Daarbij is een begroting gemaakt die recht doet aan de ambitie. In die begroting zit een tekort van 1,5 miljoen euro, dat de komende drie jaren gedekt zal worden door Phoenix. Daarnaast is de gemeente Kerkrade gevraagd om de huur van het stadion te verlagen tot 250.000 euro.

"Om deze plannen te realiseren hebben we alle aandeelhouders gevraagd hun aandelen terug te geven", zegt Peels. Die aandelen zitten nu in Stichting Roda waarin Jos Som en Ed Koster twee van de vijf bestuursfuncties innemen.

Daarnaast is er in de nieuwe structuur een belangrijke rol weggelegd voor een compliance officer. Deze functionaris zorgt voor de 'checks and balances' en is een soort waakhond voor het tegengaan van onnodige uitgaven die het voortbestaan van de club in gevaar kan brengen.
Ook moet er een nieuwe raad van commissarissen samengesteld worden van vijf leden. Die leden moeten nog geworven worden.

Speciaal woord van dank gaat uit naar Aleksei Korotaev, voor zijn investeringen en dat hij het plan omarmt. In onderling overleg is besloten afscheid van hem te nemen. Dat geldt eveneens voor Frits Schrouff. "Zonder Frits waren we hier nooit geweest", besluit Peels.

 

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

Weerfoto mei

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019