Plannen voor Oloïde Landgraaf aangehouden

26837

Een maatschappelijk dialoog moet uitsluitsel geven over de Oloïde op de Wilhelminaberg in Landgraaf. Tot die tijd zijn de plannen op een zijspoor gezet.

Duidelijk moet worden of het 30 miljoen kostende futuristische kunstwerk wel geschikt is als icoon voor Parkstad. Het is in ieder geval duidelijk dat de Oloïde niet klaar is tijdens het expojaar van IBA Parkstad.

Het project dat te boek stond als één van de sleutelprojecten dreigt daardoor de IBA-stempel te verliezen. In november wordt namelijk gekeken naar de stand van zaken rond de zogenaamde sleutelprojecten die met voorrang afgehandeld zouden worden.

Bij het project in Landgraaf was IBA kartrekker en had 4 miljoen euro subsidie over voor het iconische bouwwerk.

Nu duidelijk is dat eerst gekeken wordt naar de wenselijkheid van het project is plan B uit de kast gehaald. Daardoor komt er in elk geval tijdelijk een lichtkunstwerk op de top van de steenkolenberg.

 

weerfoto september

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019