Priejjedaag en Vrouwluujtrek

25077

Op vet-donnesjtig (28 februari) nemen de dames bezit van Schinveld en Brunssum. Het is dan weer Priejjedaag en Vrouwluujtrek, het carnavalsfeestje van de dames. 


In Schinveld komend de dames om 11.11 uur bijeen in Fasila. Een van de wethouders van Beekdaelen zal de dames verwelkomen en hen tracteren op een heerlijke nonnevot. Daarna duiken de dames de kroegen in.

Het is voor de 20e keer dat de Priejjedaag wordt georganiseerd. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een groep meer dan 150 bont verkleedde dames. Inmiddels komen ze niet meer alleen uit Schinveld maar ook uit de omliggende plaatsen.

In Brunssum begint op dezelfde dag om 9.30 uur de Vrouwluujtrek. In de Brikke Oave wordt dan de negende vrouwe Gregoria uitgeroepen. Na het uitzwaaien van de mannen, die naar Alsdorf gaan, gaat vrouwe Gregoria de dames voor tijdens de kroegetocht.

 

25078 25079

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019