Proceskosten lopen fors op bij BsGW

25921 Door het grote aantal WOZ-bezwaren zijn de proceskosten bij BsGW fors gestegen. In de rest van het land is weliswaar een kleine stijging te zien maar bij de dienst die voor bijna alle Limburgse gemeenten de belastingen int, zijn deze kosten in enkele jaren tijd verdubbeld.

In een reactie aan de Limburgse krant laat directeur Jan Willemsen van BsGW weten dat hij ook niet verwacht dat dit snel zal afnemen. Daarnaast zet hij ook vraagtekens bij de cijfers van andere instanties. De deelnemende gemeenten is verzocht om financieel bij te springen.

Zogenaamde WOZ-bureau's zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor deze toename. Deze bureau's maken massaal bezwaar tegen de hoogte van de WOZ-waarde en als zij gelijk krijgen dan moeten proceskosten worden betaald. De WOZ-waarde van panden wordt als basis gebruikt voor het heffen onder andere de onroerend zaak belasting.

Volgens diverse gemeenten moet BsGW beter hun best doen met het bepalen van de waarde van de woning. Hierdoor worden automatisch minder bezwaren toegekend. 

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019