Provinciale weg met de fiets geopend

25115

Gedeputeerde Eric Geurts reed woensdagmorgen als één van de eerste met zijn fiets over de nieuwe fietsbrug over de N274. Daarmee zijn de brug, de voetgangerstunnel en de gereconstrueerde provinciale weg officieel geopend. 

De gedeputeerde was overigens niet alleen. Hij werd begeleid door leerlingen van de basisschool Schinveld. Ook waarnemend burgemeester Bas Verkerk en oud burgemeester Odile Wolfs van Onderbanken waren bij de opening aanwezig. Verder stapten vertegenwoordigers van uitvoerder BAM Infra en IBA Parkstad op de fiets.

Het afgelopen jaar is de N274 tussen Brunssum en Schinveld fors onder handen genomen. Zo zijn de twee oude rotondes vervangen door rotondes met dubbele rijbanen en is ook de weg daar waar mogelijk vier-baans geworden. Op deze manier moet het verkeer tussen de Buitenring en de Duitse B56N beter kunnen doorstromen.

Om het fietsverkeer tussen Schinveld richting Sittard veilig de weg over te laten steken is gekozen voor een fietsbrug. Deze werd onlangs nog voorzien van een kunstwerk van Marijke de Goey. Het kunstwerk bestaat uit enkele metalen kubussen.

 

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019