Provincie te ver gegaan bij TpD

26369

Volgens de rechter gaan de door de Provincie Limburg opgelegde maatregelen tegen recyclingbedrijf TpD en Vossenberg Beheer te ver. De provincie moet het besluit opnieuw bekijken en beter onderbouwen.

De twee bedrijven uit Brunssum waren naar de rechter gestapt nadat de Provincie een dwangsom had opgelegd vanwege de plasticverwerker die is gehuisvest in een gebouw van Vossenberg.

De provincie had bepaald dat de bedrijven de aanwezige hoeveelheid plastic binnen twee weken moeten verwerken en dat de productie pas weer opnieuw opgepakt mag worden als er maatregelen zijn genomen om een nieuwe vliegenplaag te voorkomen.

De omliggende bedrijven en de bewoners van de Brunssumse wijken Schuttersveld en Egge hebben al jaren last van veel vliegen.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019