Puth klaar voor ZLF

26374

Puth maakt zich op voor het Zuid-Limburgs Federatiefeest. Dat is dit jaar in handen van schutterij Sint Sebastianus. Op 20 en 21 juli staat het kerkdorp dan ook geheel in het teken van het schuttersfeest.

Op de zaterdag is het Koning der Koningen schieten. Hierbij nemen de schutterskoningen van de schutterijen in Beekdaelen het tegen elkaar op. Daarnaast is er het Limburger-schieten, een activiteit om het schieten met de buks bekender te maken bij de burger.

Op zondag komen maar liefst 56 schutterijen uit Zuid-Limburg naar Puth. Eén van de hoogtepunten is de optocht die om 13.30 uur van start gaat. Natuurlijk wordt ook zondag de buks uitgepakt om zoveel mogelijk bölkes af te schieten. In de feesttent kunnen de bezoekers genieten van de muziek van Whansinn en dj Wim Frijns.

Het ZLF wordt onder de schutters ook dikwijls aangeduid als het Mini OLS. Aan het OLS namen begint deze maand 142 schutterijen uit Nederlands en Belgisch Limburg deel.

Kijk voor meer informatie zoals aanrijroutes en parkeren op www.zlf2019.nl

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019