Rechter verbiedt lawaaidemonstratie

24992 Zowel burgemeester Pauline Krikke van Den Haag als de rechter hebben een demonstratie op de Turfmarkt verboden. Als Stop Awacs en Majority Perspective toch hun lawaaidemonstratie willen houden dan zal dat op een andere locatie moeten.

Doel was om op het plein een geluidsfragment te laten horen van een overvliegende Awacs. Dit zou op het zelfde geluidsniveau zijn als in Schinveld, namelijk ruim meer dan 100 decibel. De gemeente liet donderdag weten dat de demonstratie waarbij 500 man verwacht worden niet haalbaar is op het plein in het drukke winkelgebied. "Op het Maliveld is er geen probleem met deze mensenmassa en daar zou ook geen gehoorschade bij passanten ontstaan als gevolg van het geluid," aldus de gemeente Den Haag.

Initiatiefnemer Rogier Meijerink stapte hierop naar de rechter voor een zogeheten Voorlopige Voorziening. De rechter ging echter mee met de burgemeester en de demonstratie mag niet plaatsvinden op de Turfmarkt.

De actiegroepen hadden juist deze plek uitgekomzen omdat daar het 25-jarige bestaan van de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) gevierd wordt. Deze wet is eigenlijk bedoeld om burgers te beschermen tegen onrechtmatig optreden van de overheid. Echter volgens velen is de wet in de jaren zo aangepast dat deze juist de overheid is gaan beschermen. Volgens Rogier Meijering die vroeger ook actief was voor GroenFront maakt de wet nu zelfs demonstreren onmogelijk.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019