Roda JC speelt aardig duel maar verliest

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 24/08/2019 om 10:17
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:31

Roda JC heeft vrijdagavond thuis met 1-2 verloren van NEC. De ploeg van Jean-Paul de Jong heeft pas 1 punt uit de eerste drie wedstrijden.

NEC kwam vlak voor rust op voorsprong uit een vrije trap. Doelman Tom Muyters greep mis en zag de bal via Robert Klaase achter zich in het net verdwijnen. Halverwege de eerste helft moest Roda een tijdje met 10 man spelen omdat Pepijn Schlösser gehecht moest worden aan een bloedende oogkas. Ook Tom Muyters raakte geblesseerd maar stond na rust toch weer in het doel.

De tweede helft was amper vijf minuten oud of NEC scoorde de 0-2. Dat schudde Roda wakker en enkele aanvallende wissels leverde al snel de aansluitingstreffer op. Iké Ugbo zette in de 67e minuut de stand op 1-2.

Even zag het er naar uit dat NEC op 1-3 kwam, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Roda zette alles op alles om gelijk te komen en bleef aanvallend spelen, maar het zat er niet meer in.

Volgende week speelt Roda JC op zondag de derby bij MVV.