Roda JC speelt gelijk in Eindhoven

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 5/12/2020 om 18:24
Laatst bewerkt op 7/12/2020 om 10:00

Roda JC heeft zaterdagavond in Eindhoven gelijk gespeeld tegen Jong PSV. Het duel in de Keuken Kampioen Divisie eindigde in 1-1.

Onnauwkeurige passes en regelmatig foute balaannames lieten het positiespel van beide clubs slordig uitzien.

Roda probeerde veelal de diepte te zoeken via de flanken, maar de buitenspelers werden de eerste driekwartier zelden in stelling gebracht. Toch kwamen de Koempels vroeg op voorsprong, dankzij een loepzuivere vrije trap van Robert Klaasen. Hij schoot de bal over de muur en liet Jong PSV-goalie Vincent Muller kansloos: 0-1.

Echter konden de Kerkradenaren niet lang genieten van de voorsprong. Een paar minuten na het doelpunt van Klaasen kwamen de Eindhovenaren al op gelijke hoogte. Danny Bakker verspeelde de bal onnodig op eigen helft. Hierdoor kon Jong PSV na twee passes eindstation Cheick Touré bereiken. Touré zag zijn kans schoon en tikte de bal achter Jan Hoekstra.

Vlak voor rust kreeg Roda nog een opleving en kwamen Xander Lambrix en Bakker bijna tot scoren. Lambrix kreeg de grootste kans van de wedstrijd, toen een hoekschop stilviel in het zestien metergebied van Jong PSV. Maar de verdediger schoot de bal tegen een tegenstander op. Een fractie later eindigde een poging van afstand van Bakker in het zijnet.

Het tweede bedrijf werd afgetrapt door Benjamin Bouchouari, die na ruim een uur werd vervangen door Jordy Croux. De tweede helft kende meer gele kaarten dan grote kansen. De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor de thuisploeg. Yorbe Vertessen kreeg wel een grote kans, maar Hoekstra was ditmaal de sta-in-de-weg voor de Belgische spits. Daarna werden achtereenvolgens Kees Luijckx, Croux, Mees Kreekels (Jong PSV) en Fabian Serrarens op de bon geslingers. Luijckx is de volgende wedstrijd geschorst. Hij kreeg van de scheidsrechter zijn vijfde gele kaart en mist de confrontatie met het Helmond Sport van Sittardenaar Wil Boessen.