Speelhal mag voorlopig openblijven

25636

Speelhal Fun Planet in Schinveld mag voorlopig openblijven. De gemeente Beekdaelen moet van de rechter een nieuw besluit nemen over de vergunningaanvraag van de speelhal.
Dat heeft de rechtbank in Roermond beslist. Die vindt dat de gemeente de vergunningsaanvraag ten onrechte buiten behandeling heeft gelaten. Volgens dagblad de Limburger vond de gemeente dat de gegevens nog niet volledig waren. Vooral op financieel gebied waren er nog enkele onduidelijkheden.

De huidige eigenaar, Ton Smeets, heeft de zaak vorig jaar overgenomen en vroeg in juli een vergunning aan bij de toenmalige gemeente Onderbanken. De bezwarencommissie van de gemeente had twijfels over de geldstromen van de speelhal.

Een accountantsrapport om de geldstromen te verklaren werd volgens de rechtbank onterecht door de gemeente buiten beschouwing gelaten. Een onderzoek door het landelijk bureau Bibob moet nu uitsluitsel geven. 

Het is niet voor het eerst dat de rechtbank een stokje steekt voor de sluiting van de speelhal. Een dwangsom van 2.500 euro per dag die de gemeente eerder had opgelegd werd door de rechter van tafel geveegd. 

Nu moet de gemeente Beekdaelen het huiswerk overdoen en binnen zes maanden met een nieuw besluit komen. 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019