Strengere maatregelen in Duitsland wegens corona

31654

Duitsland wil de maatregelen die nu al gelden nog verder aanscherpen. De meest merkbare verschillen voor Nederlanders die over de grens gaan zijn de uitbreiding van de mondkapjesplicht en het verder inperken van het aantal toegestane contacten.

In steeds meer drukbezochte gebieden zoals bijvoorbeeld de winkelcentra in Geilenkirchen, Heinsberg en Aken, is het dragen van een mondkapje ook in de buitenlucht verplicht. Verder mogen zich nog maar maximaal vier mensen uit twee verschillende huishoudens treffen. Daarnaast moeten mensen die verkoudheidssymptomen hebben thuis in quarantaine gaan.

Een maatregel waar Nederlanders minder snel in aanraking mee komen zijn de voorschriften op scholen. Alle scholieren en leraren moeten een mondkapje dragen in en rond het schoolgebouw. Daarnaast moeten de klassen gehalveerd worden.

De maatregelen moeten helpen om het besmettingscijfer over zeven dagen weer onder de 50 te krijgen. In Heinsberg lag dit getal maandag nog op 164. De experts zijn enigszins optimistisch over de ontwikkeling van het aantal besmettingen. Daar is landelijk een stabilisatie te zien en op diverse plaatsen neemt het aantal besmettingen de laatste dagen weer af.

Toch wil de Duitse overheid vasthouden aan de deel-lockdown en op sommige punten de maatregelen nog aanscherpen om het aantal besmettingen sneller te laten dalen.

weerfoto november

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019