Topcrimineel Peter van D. in cel na politie-inval

25320

De politie heeft dinsdag topcrimineel Peter van D. uit Schinveld gearresteerd op verdenking van witwassen tijdens een inval in zijn woning in Schinveld. Het pand werd tevens grondig doorzocht.

Aanleiding was een rechtshulpverzoek vanuit Duitsland, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) desgevraagd tegenover ZO Nieuws.

Volgens het OM was de inval in de streng beveiligde woning aan de Grachtweg het gevolg van een rechtshulpverzoek vanuit Duitsland. Wat de aanleiding daartoe was kan het OM niet zeggen. De brandweer van de kazerne in Schinveld werd opgeroepen om een zwembad bij de woning leeg te pompen.

Omdat in de woning een som geld werd gevonden, werd Van D. aangehouden op verdenking van witwassen, zo bevestigt een justitiewoordvoerder.

Peter Van D. wordt gezien als één van de kopstukken in het Nederlandse drugsmilieu. Van D. stortte zich in de jaren ’80, samen met Robbie van L., op de productie en handel in XTC.

Ook zou hij hebben gehandeld in cocaïne en hasj. In 2008 werd hij door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 10 jaar cel voor drugshandel. Vanuit de gevangenis in Hasselt waar hij vast zat voor voor cannabissmokkel en een ontvoering, stuurde hij een drugsbende aan.

Na zijn vrijlating verdween Peter van D. van de spreekwoordelijke radar. Zijn gewezen kompaan Robbie van L. werd onlangs veroordeeld tot een jarenlange celstraf vanwege betrokkenheid bij internationale drugssmokkel.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019