Verbod op buiten opslag plastic afval

25105

Het buiten opslaan van plastic afval door recyclingbedrijven wordt verboden. Dat schrijft gedeputeerde Eric Geurts in een brief aan onder meer TpD in Brunssum.

Delen van Brunssum gingen vorig jaar gebukt onder een vliegenplaag door de opslag van plastic afval aan de Kranenpool. Daarop werd het bedrijf vorige zomer gedwongen alle plastic afval binnen op te slaan.

Nu de temperaturen weer stijgen vrezen omwonenden opnieuw overlast door hordes vliegen. De provincie onderzoekt welke juridische mogelijkheden er zijn voor een verbod op de opslag buiten. Ook laat de gedeputeerde weten dat de bedrijven extra gecontroleerd gaan worden of ze de afspraken naleven.

Ook moet een ongedierte bestrijdingsplan onderdeel gaan uitmaken van een nieuwe vergunning, schrijft Geurts in de brief aan TpD Recycling in Brunssum.

Gedeputeerde Geurts laat in een reactie aan ZO-NWS weten dat de aanpassing van de vergunning al eerder door hem in gang is gezet en dat dat binnenkort een feit is.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019