Verdachte Jos Brech blijft vast zitten

25285

Ook na de tweede pro forma-zitting in de zaak Nicky Verstappen komt hoofdverdachte Jos Brech niet op vrije voeten. Dat heeft de rechter vrijdag bepaald.

De advocaat van de oud-inwoner van Simpelveld had hiervoor voor een tweede maal gevraagd. Hij vindt dat er geen geen bewijs is dat zijn cliënt iets te maken heeft met de dood, het misbruik en het ontvoeren van Nicky Verstappen. Brech wordt volgende week overgeplaatst naar het Pieter Baan Centrum voor psychologisch onderzoek. Dat onderzoek gaat zes weken duren. Of de 56-jarige Brech gaat meewerken aan het onderzoek is nog niet duidelijk. 

De beslissing of een schouw noodzakelijk is in deze zaak heeft de rechter uitgesteld tot de volgende pro forma zitting. De rechter wil een betere onderbouwing hebben van het OM over de toegevoegde waarde van een schouw op de Brunssummerheide. De Officier van Justitie liet eerder weten dat een schouw de rechters een beter beeld moet geven van de plaats waar de 11-jarige jongen uit Heibloem kampeerde in 1998. Het levenloze lichaam werd in een dennenbos verderop teruggevonden.

Op het lichaam van Nicky Verstappen werden meerdere dna-sporen aangetroffen hetgeen matchte met het dna van Brech.

Zoals het er nu naar uitziet kunnen alle onderzoeken in deze zaak eind mei afgerond worden. Om al op 5 juni te beginnen met de inhoudelijke behandeling vinden zowel het OM als de advocaat van Jos Brech te vroeg. Brech zit sinds augustus vorig jaar in de cel nadat de bushcrafter na een internationale zoektocht in Spanje kon worden aangehouden.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019