VIDEO Groot onderzoek antistoffen coronavirus: 10.000 Limburgers gezocht

31375

De twee Limburgse GGD'en, Provincie Limburg en Maastricht UMC+ starten vrijdag met een groot onderzoek naar antistoffen en de verspreiding van het coronavirus in Limburg.De resultaten van dit onderzoek moeten leiden tot belangrijke informatie voor inwoners, beleidsmakers en wetenschappers.

Er worden 10.000 Limburgers gezocht die mee willen werken aan het onderzoek. Vrijwilligers die medewerking verlenen, dienen minimaal achttien jaar oud te zijn.

De beleidsmakers en wetenschappers willen weten waarom Limburg tijdens de eerste coronagolf zo zwaar is getroffen door het virus. “We hopen beter zicht te krijgen op de redenen waarom Limburg zo erg geraakt is in die eerste golf. Welke factoren zijn van invloed op besmetting?, wat was de rol van publieke evenementen zoals carnaval of een stadion bezoek? Ook kijken we naar bestaande klachten en hoelang die aanhouden”, zegt leider van het onderzoek Christian Hoebe. Binnen het onderzoek in Limburg kunnen maximaal 10.000 Limburgers zich laten testen op antistoffen tegen het coronavirus. Het onderzoek bestaat uit een online vragenlijst, die ongeveer een half uur duurt en een bloedtest naar antistoffen.

De Provincie Limburg ondersteunt het onderzoek financieel. “Dit onderzoek levert belangrijke inzichten en kennis op die gebruikt worden in de ondersteuning van het gezondheidsbeleid en maatregelen in Limburg”, zegt gedeputeerde Robert Housmans. Provincie Limburg hoopt dat de resultaten van het onderzoek meer duidelijkheid en daarmee rust geven bij Limburgers. 

 

 

Voor meer informatie en aanmelden: www.ggdzl.nl/col en www.ggdlimburgnoord.nl/col

 

 

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

weerfoto oktober

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019