Vijf plofkrakers aangehouden in Brunssum

26396

In Brunssum zijn vijf mannen aangehouden in verband met de plofkraken die de laatste tijd hebben plaatsgevonden in Langraaf en Aken. De mannen konden vrijdag om 5.00 uur in een loods in Brunssum worden aangehouden. 

De aangehouden mannen zijn afkomstig Amsterdam, Utrecht, Diemen en Amersfoort. De mannen sloegen rond 4.20 uur weer toe in Aken. De Duitse en Nederlandse politie schaalden op en gingen met meer manschappen en helikopters op zoek naar de verdachten en met succes.

De politiekorpsen werken al enige tijd samen om de plofkraken die de laatste tijd in de grensstreek plaatsvinden op te lossen. Volgens de politie worden steeds vaker zwaardere explosieven gebruikt. Hierdoor stellen de plofkrakers zichzelf en ook andere bloot aan steeds grotere gevaren.

De mannen die in Brunssum zijn aangehouden maken waarschijnlijk deel uit van een grotere criminele groep. De politie verwacht dan ook dat het onderzoek tot meer aanhoudingen gaat leiden. Volgens L1 zou een getuige gezien hebben dat de politie een grijze Audi stationwagon in beslag genomen hebben. Ook zou in de loods op het Haefland ook een groot geldbedrag aangetroffen zijn.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019