'Voor elke inwoner boom planten'

26389

De Vernieuwingsgroep wil dat in Beekdaelen voor elke inwoner een boom geplant wordt. Volgens fractievoorzitter Hugo Schaffrath zijn er de laatste jaren teveel bomen gekapt of geveld door natuurgeweld.

Als het aan de politieke partij ligt worden in 7 jaar tijd bijna 36.000 nieuwe bomen geplant. Dit doel kan onder andere behaald worden door actief deel te nemen aan het 1 miljoen bomenplan van de provincie Limburg. Ook inwoners van Beekdaelen kunnen zelf een bijdrage leveren door een boom te planten.

Bomen zorgen voor een betere luchtkwaliteit doordat zijn in een jaar tijd ongeveer 20 kg CO2 uit de lucht filteren en omzetten in zuurstof. Volgens Schaffrath is de lucht in Beekdaelen verslechterd door de komst van de Buitenring en het intensievere gebruik van Maastricht Aachen Airport. Daarnaast zorgen de bomen voor meer groen in de landelijke gemeente. 

Om dit te bereiken gaat de Vernieuwingsgroep in de raadsvergadering in oktober een motie indienen. Tot die tijd probeert de partij een zo groot mogelijk draagvalk voor hun plan te vinden.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019